4 gode grunde til at vælge en bambusdyne

Sovende par under en stor dyne
4 gode grunde til at vælge en bambusdyne
Henrik Andersen
-
06/10/2022
-

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge en bambusdyne. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig, så følger her en oversigt over nogle af de mange fordele, som du får, når du vælger en bambusdyne frem for en bomuldsdyne.

Bambusdyner er behagelige

Bambus er et materiale, som de seneste år er blevet mere og mere populært i tekstil- og modeindustrien. Det skyldes, at bambus har en række positive egenskaber, som du ikke får, hvis du eksempelvis vælger bomuld. Det er blandt andet lige så behageligt at sove med som silke, og derfor egner det sig godt som sengetøj.

Bambus er utroligt blødt, og det er derfor oplagt at vælge sengetøj i bambus. Du kan med fordel også vælge hovedpude- og dynebetræk i bambus, hvis du vil have hele den gode oplevelse med. Herudover er der også mulighed for at købe nattøj i bambus, som er det perfekte valg i de kolde vintermåneder, hvor du gerne må sove lidt ekstra varmt.

Bambus er antibakterielt

Hvis du har eksem eller allergier, så er en bambusdyne det helt rigtige valg. Bambus har længe været kendt for sine antibakterielle egenskaber, hvilket er grunden til, at det ofte anvendes på eksempelvis hospitaler. Du bør derfor vælge bambus, hvis du vil have sove godt, uden at skulle bekymre dig om blandt andet husstøvmider.

Bambus er miljøvenligt

Går du på i miljøet, så er bambussengetøj et fornuftigt valg. Bambus er miljøvenligt, fordi det vokser hurtigt og ikke behøver at blive genplantet efter høst. Den frigiver også mere ilt til atmosfæren end træer, hvilket er en stor fordel, hvis du værner om miljøet og ønsker at være klimabevidst, når du køber nye ting til din bolig.

Alt i alt, så du gør noget godt for miljøet, når du vælger dyner af 100% økologisk bambus. Produktionen af bambus er især fordelagtig, hvis alternativet er bomuld, da der går store mængder vand til spilde i bomuldsproduktionen, ligesom der heller ikke bliver anvendt sprøjtegift eller pesticider, når der produceres bambus.

Bambus er absorberende

Bambuslagen føles dejligt og forfriskende mod din hud på samme måde, som det er tilfældet med silke. Det er dog ikke den eneste fordel, da din krop også ånder bedre gennem bambussengetøj end eksempelvis bomuldssengetøj – og det kan forbedre din nattesøvn markant, hvis du har tendens til at svede, imens du sover.

Faktisk absorberer bambusfibre fugten fra din krop omkring tre gange hurtigere end bomuld. Samtidig kan du forvente, at bambus holder dig varm om vinteren og kold om sommeren, hvilket gør det velegnet til brug på alle årstider, uden du behøver at skifte dyne, bare fordi vejret skifter.

Copyright 2022 - Pilanto Aps